Het betoverende kerstconcert van Maarsbergen

In Maarsbergen ontvouwde zich een betoverend tafereel op vrijdagavond 15 december 2023. De oude dorpskerk, gehuld in een zachte gloed van kerstlicht, werd het podium voor een adembenemend kerstconcert. Marjolein, Anne-Catherine, Eva-Maria en Dick Schuurman (allen woonachtig in Maarsbergen) brachten met hun engelachtige stemmen een harmonieus samenspel van traditionele kerstliederen, dat de harten van de aanwezigen verwarmde. 

In een harmonieuze samensmelting van klanken, werden hun stemmen omarmd door het majestueuze orgel bespeeld door Ronald. Maar op de piano, voegde Andries een krachtig element toe aan het geheel. Zijn vingervaardigheid op de toetsen zorgde voor een delicate ondersteuning.

 

De klanken van “Mary did you know” en “O Holy Night” vulden de eeuwenoude muren, terwijl de gezamenlijke samenzang een gevoel van gemeenschap en vrede creëerde.

Maar het meest stonden we stil toen de kleine Eva-Maria, Ave Maria begon te zingen. Wat een engelenstem, prachtig.

 

Niet alleen de vocale pracht domineerde de avond; het saxofoonkwartet “Funny Wood” voegde een betoverende dimensie toe aan het concert. De melancholische tonen van hun saxofoons vulden de kerk met een warme gloed, waardoor een unieke sfeer ontstond die de magie van Kerstmis omarmde.

 

Terwijl de laatste noten werden geblazen, vulde een diep gevoel van voldoening de lucht. Maarsbergen (jong en oud) had niet alleen een kerstconcert bijgewoond, maar een ervaring beleefd die de ware betekenis van Kerstmis in hun harten liet resoneren.

 

Na afloop van het betoverende kerstconcert vloeide de warmte van de muziek naadloos over in het sfeervol versierde gebouwtje naast de kerk. Hier verzamelden de dorpsbewoners zich voor een gezellig samenzijn, waarbij de betovering van het concert nog voelbaar was.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Evenementen

Een fascinerende avond over klokken

Op 14 november 2023 boeide Rijer van Barneveld het publiek in de dorpskerk met een meeslepend verhaal over de geschiedenis van tijdmeting. Het verhaal onthulde een intrigerende diefstal van klokken in 1943, waarbij de klok van Maarsbergen onverwacht in Leusden werd teruggevonden en opnieuw gegoten.

Lees verder »
Maarsbergen

Maarsbergen voor elkaar

Stichting Vrienden Dorpskerk Maarsbergen heeft voor het project Maarsbergen Voor Elkaar een subsidieaanvraag gedaan bij de Provincie Utrecht en Leader. Deze wordt hoost waarschijnlijk ook aan ons toegekend. Met dit geld kunnen we het Gebouwtje beter toegankelijk maken voor minder validen en ouderen. We krijgen een extra toilet dat hier speciaal voor wordt aangelegd, de deuren worden breder en drempels worden verlaagd.

Lees verder »